Informatie- en communicatiesystemen (2024)

Als student gebruik je veel verschillende systemen. Denk aan CANVAS, MyEUR, Osiris en meer. Op deze pagina staan alle informatiesystemen en communicatiekanalen van het Erasmus MC kort uitgelicht.

Inlogggegevens: ERNA-account

Iedere student aan de Erasmus Universiteit heeft een 6-cijferig studentnummer. Dit nummer is persoonsgebonden en staat vermeld op de EUR-collegekaart. Het studentnummer samen met twee initialen vormt de inloggegevens, ook wel ERNA-account genoemd. Het ERNA-account gebruik je voor diverse systemen die binnen het Erasmus MC worden gebruikt. De inlognaam heeft de vorm 123456ab@eur.nl. Aan het studentnummer is tevens een e-mailadres gekoppeld: 123456ab@student.eur.nl. De student kan ervoor kiezen om het e-mailadres te wijzigen.

Let op! Communicatie van en met de opleiding verloopt altijd via het officiële universitaire e-mailadres. Studenten zijn er zelf verantwoordelijk voor de informatie die langs deze weg gedeeld wordt, bij te houden. Je kunt de studentenmail automatisch laten doorsturen naar je eigen privéadres.

Gedragscode ICT-faciliteiten Erasmus MC

Als student dien je je te houden aan de internet en ICT-faciliteiten gedragscode.. Deze gedragscode bevat uitgebreide regels voor het gebruik van alle vormen van digitale informatievoorziening.

Wat is MyEUR?

Informatie- en communicatiesystemen (1)

Uitleg MyEUR Erasmus MC

MyEUR.nl is het intranet voor studenten. Op deze website komen alle berichten uit de verschillende systemen samen. Vrijwel alle communicatie m.b.t. het onderwijs verloopt via Canvas, OSIRIS en de mail. Gebruik MyEUR.nl om snel een overzicht te krijgen van alle berichten uit de verschillende systemen.

Op myEUR vind je onder andere:

  • Notificaties uit Canvas, Osiris en meer
  • Nieuwsberichten over onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg van het Erasmus MC
  • Evenementen
  • Directe links naar je studentenmail, STiP, Medische Bibliotheek, je rooster en andere systemen zoals Scorion.

Kijk eens even rond: www.myeur.nl. Je logt in met je ERNA-account.

Canvas is de digitale leeromgeving van de Erasmus Universiteit en wordt gebruikt in de opleiding Geneeskunde en de Research Masters. Canvas is met name bedoeld voor onderwijsinhoudelijke informatie Elk curriculumonderdeel heeft zijn eigen Canvas-site en door de directe koppeling met OSIRIS word je ook in Canvas automatisch toegevoegd aan de juiste vakken.

Bachelor en Master Geneeskunde
Als student geneeskunde (ba/ma) vind je op deze canvaspagina alle courses per studiejaar.

Bachelor en Master Nanobiology, Klinische Technologie en Technical Medicine
De opleidingen Nanobiology, Klinische Technologie en Technical Medicine gebruiken Brightspace, de digitale leeromgeving aan de TU Delft (penvoerder van deze opleidingen).

Op STIP vind je antwoord op al je praktische vragen, zoals Waar vind ik informatie over mijn blok? Tot hoe laat is het Onderwijscentrum open? Kan ik voor mijn minor naar het buitenland? Waar is Onderwijsruimte 36?

Ga naar het studieinformatieportaalSTiPde antwoorden op je vraag.

Heb je vragen over STIP of de inhoud hiervan? Neem dan contact opmet het. De contactgegevens vind je op STiP.

OSIRIS is het studievoortgangssysteem van de EUR. In OSIRIS Student kun je je aanmelden voor (her)tentamens, je studievoortgang bekijken, diverse (Engelstalige) cijferoverzichten opvragen en bekijken in welke studiegroep je bent geplaatst. Via OSIRIS wordt door het O&S (Onderwijs en Studentenzaken) tevens regelmatig belangrijke berichten verzonden. Deze berichten kun je ook terugvinden via myEUR.

Het CIS is het Curriculuminformatiesysteem van het Erasmus MC. Het is een managementsysteem waarin alle onderwijsactiviteiten van de opleiding zijn vastgelegd. CIS wordt gebruikt voor de opleiding Geneeskunde en enkele Research Masters voor het beheren van de onderwijsinhoud en de bijbehorende meta-informatie, zoals inhoudsbeschrijvingen, leerdoelen, trefwoorden, betrokken docenten en logistieke informatie.

De casushandleidingen en weekoverzichten worden vanuit het CIS gegenereerd en op Canvas geplaatst. In de weekoverzichten staat per week al het onderwijs en de bijbehorende zelfstudie beschreven. Ook de casushandleidingen kun je terugvinden in deze weekoverzichten. Verder kunnen tudenten via Canvas zoeken in het CIS middels de knop 'Zoeken in curriculum'.

Na inschrijving voor een opleiding aan het Erasmus MC ontvangen studenten via het Erasmus Studenten Service Centrum (ESSC) een ERNA-account. Met dit account krijgt de student toegang tot alle digitale voorzieningen van de Erasmus Universiteit, waaronder e-mail, het studievoortgangssysteem OSIRIS, MyEUR, 24EUR7 (Office Online)en de elektronische leeromgeving Canvas.Meer informatie over je ERNA-account kun je vinden op MyEUR. Hier kun je ook je wachtwoord veranderen.
Gebruik EduVPNom via VPN toegang te krijgen tot het EUR-netwerk vanuit thuis.

De onderwijsroosters kun je in STiPterugvinden(algemeen overzicht) of via My Timetables(persoonlijk rooster). Lees de handleiding op STiP hoe je je eigen persoonlijk rooster kunt instellen.

EPASS is het elektronisch portfoliosysteem (Electronic Portfolio Assessment Support System) dat wordt gebruikt voor de beoordeling en feedback in de coschappen.

Scorion is een digitaal portfoliosysteem dat bij de opleiding Geneeskunde wordt gebruikt tijdens de coschappen, onder andere voor feedback.

Voor studenten met een functiebeperking is de voorleessoftware TextAid van ReadSpeaker beschikbaar via de EUR.
Vraag een TextAid account aan viasmf@eur.nlof zie de site van de EUR.

Informatie- en communicatiesystemen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6053

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.